Het dieet van Pretty Skinny is gebaseerd op de volgende punten:

 • Minimaal 3 liter water per dag drinken
 • Vegetarisch eten
 • Gedeeltelijk veganistisch eten
 • Geen suiker eten

3 liter water drinken

Hier een paar voordelen van het drinken van water op een rijtje:

 • In water zit geen calorieën;
 • Water is een goede vervanging voor ander calorie- en suikerrijk drinken;
 • Je eetlust vermindert bij het drinken van water;
 • Water helpt bij de groei en ontwikkeling van spieren;
 • Water spoelt alle gif- en afvalstoffen weg uit je lichaam;
 • Water is goed voor je huid;
 • Water is goed voor je hersenen;
 • Water is een stuk goedkoper dan drinken uit de winkel.

Hoeveel water we op een dag moeten drinken, is niet te zeggen. Dit komt omdat elk persoon anders is. Het heeft voornamelijk te maken met je lichaamsgewicht.
Je moet altijd een minimum van 1,5 liter water drinken, ook als je lichter bent dan 50 kilo.
Ben je zwaarder dan 50 kilo, dan kun je op de volgende berekening uitvinden hoeveel liter water je sowieso op een dag nodig hebt:
Je lichaamsgewicht x 0,03

Als je alleen het aantal glazen water drinkt wat bij je lichaamsgewicht hoort, vul je alleen het verloren vocht aan om gezond te kunnen leven.
Als je wilt afvallen, is het van belang dat je meer water drinkt dan alleen wat je nodig hebt.
Daarom is het advies van Pretty Skinny om, ongeacht je gewicht, minimaal 3 liter water per dag te drinken.

Belangrijk:
Drinkt nooit meer dan 1 liter water per uur. Dit kan dodelijk zijn. 

Tips:

 • Drinkt nooit uit plastic, tenzij het BPA-vrij is. BPA kan je hormoonsysteem verstoren waardoor o.a. je verbrandingssysteem minder goed gaat werken. BPA wordt in verbrand gebracht met Obesitas;
 • Koop een leuk flesje, dan krijg je net iets meer plezier met drinken dan dat je een saai ding moet gebruiken;
 • Hou altijd een flesje water bij de hand, ook in huis, dan drink je sneller dan dat je voor elk glas water naar de keuken moet lopen;
 • Gebruik een (leuke) app om bij te houden hoeveel water je hebt gedronken, dat helpt je makkelijker tot het minimum van 3 liter te komen.

Vegetarisch eten

Onderzoek heeft uitgewezen dat vleeseters veel vaker te maken hebben met overgewicht dan vegetariërs.
De meeste westerlingen eten 2 keer zo veel eiwit als ze eigenlijk nodig hebben, waardoor het aantal slachtoffers van obesitas enorm de lucht in is geschoten.
In vlees, gevogelte, vis en zeevruchten zit onder andere BHC, chloordaan, DDT, dieldrine, diozine, heptachloor, HCB, en hexachloorcyclohexaan, en er is een grote kans dat dit de reden is dat het consumeren hiervan daadwerkelijk in verband wordt gebracht met obesitas.
Dieren komen direct en indirect in aanraking met giftige chemicaliën. Studie heeft uitgewezen dat een lage dosering hiervan het hongergevoel stimuleert, je metabolisme (je verbrandingssysteem) vertraagt, het vermogen om vet te verbranden vermindert en het vermogen om te bewegen ook vermindert.


Gedeeltelijk veganistisch eten

Ook in zuivel zit onder andere BHC, chloordaan, DDT, dieldrine, diozine, heptachloor, HCB, en hexachloorcyclohexaan. Zoals je hebt kunnen lezen is er een grote kans dat het consumeren hiervan obesitas kan veroorzaken.

Veganistisch eten betekend dat je je meer richt op het consumeren van soja-producten.
Soja bevat vitamine B1, B2, B6, B9, vitamine K, magnesium, koper, kalium, ijzer, calcium, fosfor, mangaan en selenium. Allemaal super gezond dus!

Indien je helemaal veganistisch wilt eten, dan kan dat natuurlijk!
Echter is dit niet nodig voor dit dieet. Je kunt ook veganistisch bewust worden.


Geen suiker eten

We kunnen er niet omheen: suiker is ontzettend slecht voor je. Het is ongezonde troep en je bloedsuikerspiegel gaat ervan flippen. Van het eten van suiker kom je aan. Alle voedingswaarden die erin zaten zijn eruit te trokken bij het verwerkingsproces. Het enige wat er overblijft is een zoete smaak die je ook kan krijgen door gezonde alternatieven toe te voegen aan je eten.

Daarnaast is suiker niet vegetarisch, en indien je volledig vegetarisch wilt eten, kún je dus niet eens suiker eten!© 2018 - 2022 Pretty Skinny. All rights reserved.