Mijn naam is Mette.

23 jaar geleden ben ik op de wereld gezet door mijn ouders.
Al zolang ik me kan herinneren heb ik altijd al overgewicht gehad en ondanks dat ik hierdoor een groot deel ben op nagekeken en door werd gepest, had ik er nooit echt een groot probleem mee gehad, tot een jaar of 5 geleden.
Ik herinnerde me dat ik ooit iets had gehoord over Pro-Ana websites dus besloot ik het maar eens op te zoeken.
Op dat moment besefte ik niet dat dit zo ingeprent zou worden op mij.
Al snel was ik begonnen om na het eten, alles er meteen weer uit te gooien in het toilet.
Ranzig om te doen, maar aan de andere kant voelde het op dat moment wel goed.
Een maand later heb ik met mijn psychiater hierover zitten praten, en nadien had ik wel maanden waarop het beterde. Maar niets is wat het lijkt.

In die 5 jaar heb ik echt maanden waarin ik heel weinig eet, en moest ik iets eten zoals frieten, pizza, ging ik meteen naar toilet om over te geven.
Dit is de meest hatelijke om te doen, maar op een of andere manier voelde dit zo bevrijdend voor mij omdat dit ook voor mij iets was om de anorexia stem gedeeltelijk eruit te laten komen.
Maar niets is zoals het lijkt, like I told you.
De laatste paar maanden merkte ik dat ik wel at, maar veel te weinig.
Weinig eten is levensgevaarlijk voor alle duidelijkheid, als je merkt dat dit ook bij u het geval is raad ik je aan om hulp te zoeken bij een vertrouwenspersoon.

Hoe ziet mijn week eruit:

Maandag: Maandag vind ik altijd al fantastisch, een nieuwe week, een nieuwe start.
Op maandag wordt er altijd boodschappen en andere dingen gedaan waarvoor het gemakkelijk is voor mij om te bewegen.
Het moeilijkste is om boodschappen te doen. Dit is stressvolle moment want ik ben een moeilijke eter.
Mijn aankopen zijn klein; Meestal is het cola, water, monster (energydrank), rijstkoeken, bananen en appels; Dit is alles voor een week.

Dinsdag: Dinsdag. De dag dat ik vrijwilligerswerk heb, dus mijn ontbijt bestaat meestal uit een boterham zonder beleg. Dit is voor de komende 4 uur dat ik aan het werk ben. Ik sta in een keuken bij de afwas dus ik moet vaak heen en weer sleuren. Alles in de vaatwasser en droger zetten wat vaak ook zware dingen zijn. Ik vind het vreemd dat ik tot nu toe nog niet ben flauw gevallen daar. Tegen dat ik thuis ben is het 14 uur en heb ik alleen nog maar een boterham gegeten, maar het eerste wat ik doe wanneer ik thuis ben is in plaats van eten maken, achter mijn computer zitten. Een paar uur later eet ik of een appel of een rijstwafel meer niet.

Woensdag: Een rustig dagje huishouden doen. Wanneer ik al een beetje goed wakker ben geworden eet ik een banaan. Daarna kan ik rustig beginnen met mijn huishouden. Niet dat het veel is maar moet toch gedaan worden. De middag is er al vlug dus eet ik om een uur of 12 een rijstwafel, soms kan dat twee zijn maar dat is vaak niet het geval.
Nadat al het werk gedaan is, zet ik mezelf terug achter mijn computer om wat te leren programmeren.
Tot het moment dat ik ga slapen heb ik niet meer gegeten.

Donderdag: Donderdag is hetzelfde als dat dinsdag is. Vroeg opstaan om 5 uur en dan gaan werken dus mijn eetschema is dan ook hetzelfde.

Weekend: Deze dagen zijn rustig voor mij. Soms ga ik op vrijdag wel eens naar de markt en eet ik een wafel en tegen de avond is het een rijstwafel en dat is dan het enige voor vrijdag.
Zaterdag en zondagen zijn zoals woensdag. Een beetje huishouden doen. Ook qua eetschema is hetzelfde.

Dit schema raad ik niet aan.
Wanneer je merkt dat je weinig en weinig gaat eten raad ik aan dat je hulp gaat zoeken bij een psycholoog en/of een diëtiste.
Dit is alles behalve gezond.
Ook ga ik ga binnenkort naar mijn psycholoog om hierover te praten, ook al gaat dit moeilijk zijn.


© 2018 - 2022 Pretty Skinny. All rights reserved.