Wat is het verschil tussen de hardcore wereld en de milde wereld van Anorexia?
Daar ga ik je alles over vertellen.

Ik was 12 jaar oud en ik was het zo zat met mijn lichaam, ik wilde dun zijn. Ik ging op sites kijken en ja dan kom je eigenlijk alleen maar de hardcore wereld te zien. Hardcore is echt hard, ruig enz. De meiden die in de hardcore wereld zitten, zijn er niet voor een luisterend oor, nee ze maken je ziek, jullie maken elkaar ziek. De tips die je bijvoorbeeld krijgt van verschillende meiden, is braken, jezelf pijn doen, ze geven je straffen. Ik heb in deze wereld gezeten en dit is geen pretje. Jullie maken elkaar eigenlijk kapot. Het is voor mij een trauma geweest en echt een slechte ervaring, nog steeds heb ik er complicaties van, zoals van het braken. Ik kan niet meer stoppen met braken, maar ook heb ik een dwangstoornis ontwikkeld dat ik mijzelf constant pijn wil doen. Ik blijf mijzelf straffen.
Ook is er bij de hardcore wereld, dat je zegt dat iemand dik is, lelijk is, en dat ze als ze mooi willen zijn ze hun best moeten doen, je bent niet aardig voor elkaar, maar je bent gemeen voor elkaar. 

Pretty Skinny is een milde community en het is een super fijne groep, je krijgt niet alleen tips over afvallen, maar het zijn goeie tips, ze zijn gezond. De tips zoals braken zijn verboden, ook mag je geen foto's of video's van jezelf sturen. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor anderen, want als anderen zien hoe dun je bent, willen ze dat ook en halen ze zichzelf naar beneden. Dit gebeurd dus in de hardcore wereld. Ook in de milde community heb je bepaalde dingen waar je wel over mag praten, maar die wel triggerend kunnen zijn zoals zelfbeschadiging. Als jij daar een vraag over hebt wat echt een doel heeft, mag je daar over praten wel moet je dan erboven zetten "TW" dit betekent trigger warning zo weten de andere leden, dat het misschien triggerend kan zijn en als je daar gevoelig voor bent, dat je het dan niet hoeft te lezen.

In de milde wereld willen we dat je wel afvalt, maar op een gezonde manier. Ook als je hulp nodig hebt met iets of je wilt gewoon praten, dan kan dit in de milde wereld, want in de milde wereld zijn wij ervoor elkaar. Ik ben echt heel blij dat ik nu in deze milde wereld zit, ik voel mij veel prettiger en ik hou er vriendschappen aan over, ik ben nog steeds bezig met afvallen, maar op een andere manier. Ook als ik even mijn frustratie moet uiten of even er doorheen zit, dan kan ik gewoon praten met mensen zonder dat ze mij dik en lelijk vinden. 

Dit verschil is enorm groot en het is zo jammer dat er zo weinig milde groepen bestaan en daarom wil ik Pretty Skinny veel promoten zodat andere mensen het ook zien!


 Dankjewel voor het lezen en stay strong and stay happy! 


© 2018 - 2022 Pretty Skinny. All rights reserved.