Het begon allemaal zo onschuldig.
Een meisje in een Whats app groep gebruikte laxativa en het leek alsof het een wondermiddel was die me zou helpen om af te vallen.

Ik besloot om het dus ook te proberen. Niet meer hoeven braken na eetbuien, enkel laxeren en bovendien nog afvallen! Het leek me zo geweldig.
Vol angst ging ik naar de apotheek om een doosje laxativa te kopen. Ik was zo zenuwachtig want wat zouden anderen wel niet denken?
Eenmaal ik het doosje laxativa had, kreeg ik het euforische gevoel. Het was zo makkelijk te verkrijgen en ik voelde me net alsof het Kerstmis was geweest.

Op de verpakking stond 1-2 pillen per dag, maar al snel nam ik er 4-5. Na eetbuien nam ik er zelfs tot 10! Nachten lang zat ik met krampen op het toilet, de pijn in m'n buik was niet te harden. Maar vreemd genoeg vond ik die pijn net aangenaam, alsof ik het verdiende.
Maar hoe onschuldig het ook leek, ik dierf niet stoppen met laxativa uit angst dat ik zou bijkomen. Bovendien had ik heel erge diarree en 1 keer was ik te laat op het toilet en zat heel m'n broek onder de slijmerige poep. Niet echt smakelijk, het stonk zo hard naar iets rot en het zag geel en slijmerig. Dit was niet meer oké.

Tijdens de lessen op school heb ik dikwijls moeten vragen om naar het toilet te gaan, hoewel m'n darmen leeg waren bleef ik het gevoel krijgen dat ik diarree had en naar het toilet moest. Ik huilde het uit van de pijn die ik voelde.

Mijn huid werd grauw, mijn haren vielen uit, mijn nagels werden broos en ik was moe. Heel heel heel erg moe. Mijn mama heeft me meegenomen naar de dokter om mijn bloed te prikken, later bleek dat ik veel vitamine tekorten had en op het punt stond van uitdroging door de laxativa.

Ik besloot toen radicaal te stoppen met de laxativa. Mijn doos was leeg en ik besloot geen nieuwe meer te kopen. Dit leidde tot wekenlange constipatie. Mijn buik was zo gezwollen, ik leek wel een hoogzwangere vrouw en bovendien was ik in korte tijd 4 kilo bijgekomen. De gezwollen buik kwam doordat mijn darmen niet meer gewend waren zelfstandig te werken en ik moest het wat tijd geven. Na 3 weken leken mijn darmen zich eindelijk wat hersteld te hebben.

Op dit moment gebruik ik geen laxativa meer en mijn darmen hebben opnieuw hun normale werking. Ik ben echter wel bij de 'gelukkige' want velen die laxativa gebruiken krijgen permanente schade aan hun darmen.
Veel ben ik er nooit van afgevallen, maar het hielp wel om na eetbuien niet zo veel bij te komen.

Nu zou ik laxativa nooit aanraden. Het is geen wondermiddel die je naar je streefgewicht brengt. Het verwijdert niet alle voeding uit je lichaam.
Het enige dat je hebt is pijn, nachten op het toilet doorbrengen en medische schade.
Blijf zo lang mogelijk gezond, zo zal je je streefgewicht sneller en beter halen dan wanneer je je lichaam vergiftigt met medicatie.

Mocht ik de tijd kunnen terugdraaien was ik er nooit meer aan begonnen, mocht ik weten wat die laxativa aanrichten zou ik ze nooit meer kopen.


© 2018 - 2022 Pretty Skinny. All rights reserved.