Flauwvallen. Iedereen weet wel dat het een gevolg is van een te kort aan energie en voedingsstoffen. Niet iedereen heeft er echter ervaring mee. Jammer genoeg, ik wel. En het is zeker geen pretje.

Ik had al een hele lange tijd een eetstoornis, echter wist ik dit zelf op dat moment nog niet zo zeker te zeggen als nu. Ik was afgevallen. Veel afgevallen. Ik was eindelijk dunner, maar wel moe. Constant moe. Ik stond op en zag gelijk zwart. Ik wilde me concentreren op een boek of mijn schoolwerk, en ik zag zwarte vlekken. Ik was snel wankel en licht in mijn hoofd. Voor een lange tijd. Een tekort aan energie en voedingsstoffen, maar te bang om te eten. Te bang om weer aan te komen.

Die dag dat het gebeurde was ik nietsvermoedend. Het was zoals alle andere. Ik liep door school, zover ik daar energie voor had. Want ik ging nog altijd naar school, als dekmantel, als manier om eten over te slaan, om mijn gedachten op eten proberen weg te zetten, omdat er "niks aan de hand was" dus gewoon naar school kon. Ik zat in de klas, super moe en er niet helemaal met mijn gedachten bij. Ik moest ineens voor het bord komen, stond te snel op, zag zwart zoals altijd, maar toen ik mijn ogen weer open deed was ik in de aula van de school en kwam er een ambulance. Niet dat ik naar het ziekenhuis wilde, maar het moest.

Daar lag ik dan in het ziekenhuis. Met een hartslag van 38. Geen wonder dat ik flauw viel. De kans dat mijn hart was gestopt was zeer groot, dat kan ik nu 4 jaar later vertellen. Op dat moment maakte me dat niet uit. Ik wilde wel een gezonde hartslag, maar dat kon alleen door te eten. En eten, was de grootste vijand die ik kende.

Na deze tijd ben ik in het ziekenhuis nog een keer flauw gevallen en tijdens mijn terugval ook, maar al een hele lange tijd niet. Dit betekend niet dat ik niet meer worstel met mijn eetstoornis, maar ik heb geleerd: Je kan ook afvallen met kleine beetjes eten op een dag en zorgen dat je genoeg proteïne krijgt voor je hartspier.

Dit is mijn verhaal, maar ook een waarschuwing. Let op jezelf. Je bent veel waard.


© 2018 - 2022 Pretty Skinny. All rights reserved.