Sporten. Dat doen we waarschijnlijk allemaal. En niet zo'n beetje ook, want iedereen weet dat sporten extra calorieën verbrand.
Het houd je weg van eten, het is goed voor je lichaam, het is bevorderlijk voor afvallen, maar toch is sporten niet altijd positief.

Het gevoel dat je meer hebt gegeten dan je had moeten doen. Het gevoel dat je meer had kunnen overslaan. Het gevoel dat wat je binnen hebt gekregen gecompenseerd moet worden. Dit zijn erg veel voorkomende gedachten bij mij, maar waarschijnlijk bij wel meer van jullie.
Dat kan door te sporten. Naar de sportschool gaan of gaan hardlopen. 's Avonds en 's ochtends workouts doen. Dit deed ik allemaal. Gewoon omdat ik te veel angst had dat ik te veel had gegeten of dat ik anders aan zou komen. Omdat ik anders niet genoeg af zou vallen en dik zou blijven.

Zonder erbij stil te staan had ik zo veel woede in mij als ik niet kon sporten waar ik dat wilde. Ik wist zelf ook wel dat ik het eigenlijk niet volhield, want met 1 trap omhoog was ik uitgeput. Toch ging ik 40 minuten aan 1 stuk door hardlopen om mijn rondje af te maken en de standaard hoeveelheid van mijn workouts doen.

Dit had niet veel goeds gebracht. Ik kon mijn vriendin niet meer bijhouden op weg naar school. Ik kon niet meer zo hard sprinten als ik altijd kon. Ik kon niet meer lekker het duwen aan gaan om de bal in een potje voetbal. Ik kon niet meer genieten van de sport die ik beoefende, was minder sociaal bezig, alleen omdat ik anders niet genoeg bewoog. Ik kreeg pijn in mijn spieren die afbraken. Pijn in mijn botten die slechter werden, maar negeerde dit omdat ik moest bewegen. Ik werd een ander mens.

Nu ga ik naar de sportschool en nog steeds is het moeilijk. Ik wil het gezellig houden, maar heb altijd het gevoel dat ik meer calorieën op mijn teller moet hebben dan de personen naast mij. Ik wil een potje gaan squashen, maar heb het gevoel dat ik niet stil mag staan.

Alles is dwangmatig. En ik wordt er niet blij van. Het zondert me af van mijn hobby's en van de mensen waar ik van houd. Natuurlijk wil ik niet zeggen dat je niet moet sporten, maar zorg er alsjeblieft voor dat de negatieve effecten van het sporten niet de overmaat nemen. Houd het leuk, dan werkt het het beste!


© 2018 - 2022 Pretty Skinny. All rights reserved.