Ik hoop dat je het nog nooit gehad hebt.

Wat? Een eetbui of beter gezegd een vreetbui. Jammer genoeg heb ik dat wel.
Ik heb geen Boulimia, geen Binge Eating Disorder, maar Anorexia.
Toch heb ik eetbuien, ja dat kan! Liever had ik ze echter niet gehad. Het is vreselijk. Het is voor mij (het kan voor jou wel iets anders zijn maar ik vertel over mijn ervaringen met eetbuien) ongeveer zo: Ik denk aan eten, alleen aan eten. Ik wil eerst niet eten, want het maakt je dik en het is onnodig, maar het blijft maar in mijn hoofd zitten. Dan krijg ik een gevoel in me lichaam dat ik wat moet eten. Het is heel raar en moeilijk te begrijpen voor mensen die het niet meemaken, maar ik voel me alsof ik perse wat moet hebben. Ik neem wat, meestal wat 'veiligs'. Dit houd in geen vette, suikerige, high-calorie dingen. Dit is niet genoeg. Ik moet nog wat nemen. En nog iets. Ik neem kliekjes... Meer dan dat... Eet door... En door... En door. Het maakt op een gegeven moment niet meer uit wat ik weet. Het is niet eens meer lekker, maar ik moet. Ik wil het niet, maar op dat moment voel je dat even niet. Ik heb geen controle. Het enige wat er door mijn hoofd en door de rest van mijn lijf gaat is; "Wat kan ik nog meer nemen?"

Dan ben ik vol. Zo vol dat het pijn doet. Ik kan soms niet eens meer rechtop staan. Mijn hele buik is opgezet, ik kan hem niet meer intrekken, gewoon door de hoeveelheid eten in mijn maag.

Ik ging dan braken, soms gewoon door misselijkheid, soms door mijn vinger in mijn keel te steken, soms door jumping jacks te doen. DOE DIT NIET! Ik heb eerder een stuk geschreven over braken en de complicaties en raad je aan die te lezen!

Hoe voelde ik me nu: Waardeloos! Een ramp! Ik had mezelf weer eens niet onder controle, terwijl ik me zo goed voelde bij die controle! Nog steeds voel ik me goed bij die controle, maar ik verlies hem nog steeds wel eens. In al die jaren dat ik ziek ben kamp ik al met eetbuien! Daardoor heb ik ook een paar dingen ontdekt die het makkelijker maakt ze te voorkomen!

1. eet soms een heel klein beetje, zo verlies je minder snel de controle, want als je meestal niks eet en dan ineens wel iets gaat je lichaam schreeuwen naar meer omdat hij meestal niks krijgt. Laat je lichaam wennen aan heel soms iets kleins.

2. als je te veel drang hebt, bel iemand of spreek met iemand af, zo kun je niet gaan bingen want degene gaat dit raar vinden, zo durf je het niet!

3. voor de mensen die het drinken, neem zwarte koffie (dit boost ook nog eens je metabolisme en stilt echt honger)

4. drink water. Niet te veel, maar gewoon genoeg dat je niet meer wat wil eten. (1 liter max)

5. ga sporten, wandelen of fietsen met muziek op, zo gaat de drang uit je lichaam. Het is moeilijk je er toe te zetten soms, maar je verbrand calorieën in plaats van dat je ze binnen krijgt, wie wil dat nu niet!

6. houd een strikt eet-dagboek bij, en als je binged, schrijf dat ook op! dan zal je het volgende keer minder snel durven want je moet jezelf er weer mee confronteren!

Wat levert eetbuien op? Niks! Een rotgevoel en het leid tot toename in gewicht, dit wil ik jullie allemaal ontnemen, want dat verdienen jullie niet mensen! Jullie zijn sterker! en anders hoop ik dat je wat aan mijn tips hebt!

En vergeet niet: Als je 1x een eetbui hebt betekend dat niet dat je er mee door mag gaan, je bent niet verloren, als je daarna door gaat met sporten en restricten kom je bij je goal! Zeker!

xx Liv!


© 2018 - 2022 Pretty Skinny. All rights reserved.