Braken, dat is waar ik het even over wil hebben.

Bijna iedereen die hier komt kent het wel. De Pro-Ana tips. De tips om eten kwijt te raken waarvan er één 'braken' is. Ja, met braken raak je inderdaad 2/3 van het eten uit je maag weer kwijt. Door je vinger, een tandenborstel of iets anders in je keel te steken wek je een braakbeweging op, maar denk hier even over na voor je dit doet. En als je niet weet waarom je het NIET moet doen, want het klink allemaal zo mooi, lees dan even verder. Ik ga je namelijk even wat ervaring delen.

Zelf heb ik anorexia met eetbuien en compensatiegedrag, wat sporten, vasten, laxeren maar ook braken kan zijn. En zoals je vast al wel had verwacht, braakte ik. Het werkte. Ik kon mijn schuld na een eetbui letterlijk 'uitspugen'. Ik kon braken om nog sneller af te vallen. Ik kon braken om het gevoel van eten in mijn maag weg te halen. Het leek allemaal net zoals het op pro-Ana sites aangeprezen word: "super handig en goed".

Jammer genoeg is niks minder waar. Mijn keel ging steeds meer pijn doen bij het braken. Soms deed hij zo veel pijn dat ik geen harde geluiden meer kon produceren na het braken.

Mijn maag deed op een gegeven moment zelfs pijn na het braken, omdat hij zo veel moeite moest doen het eten omhoog te duwen. Deze moeite werd mijn maag na een lange tijd te veel en ik kreeg kleine scheuren in de maagwand, waardoor niet alleen eten en drinken maar ook bloed omhoog kwam.

Verder bevat je maag voor vertering van voeding maagzuur. Het zuur heeft ph waarde 2 terwijl de rest van je lichaam ph waarde 5 heeft. Je maagzuur is dus zo zuur dat het je lichaam wegbrand, behalve je maag want die is beschermd met een zuur bestendige wand. Maar door het zuur worden dus wel je slokdarm en tanden ontzettend aangetast.

Mijn slokdarm is nu dun en fragiel waardoor het zo kan scheuren en het glazuur van mijn tanden is bijna verdwenen waardoor ze geel en pijnlijk zijn geworden. Ik kan geen drinken meer uit de koelkast, want een normale koelkast temperatuur doet bij mij net zoveel pijn als toen je als kind zijnde in je waterijsje beet.

Nu wil ik jullie dus allemaal even vragen... is dit het waard? Is die 0,1 kg afvallen het echt waard? Wil je het riskeren dat je maag of slokdarm scheurt en je overlijd? Ik hoop het niet! Ik hoop dat ik je wakker heb geschud! Ik hoop dat jullie wel nadenken en niet dit mee moeten maken wat ik mee heb gemaakt! Ik hoop gewoon dat jullie niet allemaal cameraatjes krijgen voor de controle van de schade aan je slokdarm en maag die nooit meer herstelt...

Ik hoop dat jullie niet de pijn gaan voelen die ik heb moeten voelen en erg vaak nog moet voelen bij het eten en drinken! Jullie verdienen beter! <3

Liv


© 2018 - 2022 Pretty Skinny. All rights reserved.