Bij Pretty Skinny heb je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een van de chatgroepen.
Dit zijn veilige, betrokken en actieve groepen van ongeveer 14 leden per groep.

Vaak is het voor mensen met een Eetstoornis fijn om met lotgenoten te kunnen praten over al hun gedachten, behoeften, wensen en daarbij komende issues. (H)erkenning is belangrijk, en dit vindt je daarom ook veel terug in de chatgroepen van Pretty Skinny. 

Pretty Skinny heeft ook een herstelgroep.
Deze groep is voor mensen die in hun herstelperiode van hun Eetstoornis zitten, of nog twijfelen om hulp te gaan zoeken hiervoor. In deze groep wordt je dan ook niet gemotiveerd om af te vallen, maar gemotiveerd in je genezingsproces.

De chatgroepen van Pretty Skinny zijn actief op Telegram Messenger.


Telegram Messenger is een gratis app voor op je telefoon waarbij je kunt chatten met mensen. Zowel persoonlijk als in een groep.
Je verzint een unieke gebruikersnaam, en dat is het enige wat je met mensen deelt. Geen persoonlijke gegevens zoals telefoonnummers. Hierdoor blijf je net zo anoniem als je dit zelf wilt: iets wat voorop staat bij Pretty Skinny.

In eerste instantie meldt je je aan met je telefoonnummer, welke je vervolgens kunt uitschakelen.
Instellingen > Privacy en veiligheid > Telefoonnummer > Wie kan mijn telefoonnummer zien? > Niemand

Het kan zijn dat iemand uit jouw vriendenlijst ook Telegram heeft. Diegene ziet jouw gebruikersnaam niet, die ziet enkel de naam staan waarmee hij jou in zijn telefoon heeft staan, net als op Whatsapp. 


Problemen met het downloaden van Telegram? Neem dan contact op via het contactformulier op deze website.


Actief meedoen in de groep is verplicht. Op deze manier weet elk lid waar hij/zij aan toe is, kun je een (vertrouwens)band met elkaar opbouwen en kun je betrokken zijn bij wat je met elkaar deelt. Als je op 'groepsinformatie' in de app klikt, en je ziet welke leden er in jouw groep zitten, weet je 100% zeker dat deze personen ook écht in je groep actief en betrokken zijn. Er zitten dus geen 'verlaten' personen tussen die weken geleden een keer actief waren.


Zoals bekend staat bij Pretty Skinny privacy voorop.

Elk lid bepaald zelf wat hij/zij over zichzelf wilt vertellen en wat niet.
Naam, leeftijd, lengte, gewicht, woonplaats, hobby's, ... alles wat je privé wilt houden, hou je privé.
Mocht een ander lid jou een vraag stellen waar je liever geen antwoord op wilt geven, of waarvan je niet weet of je dit nu al wilt delen met de anderen, dan heb je alle vrijheid om dit te zeggen. Je hoeft totaal geen antwoord te 'verzinnen' (liegen), want je bent niemand verplicht antwoord te geven op een vraag die je (nog) niet wilt beantwoorden.
Elk Pretty Skinny lid weet dit, en zal hier ook totaal niet moeilijk over doen.
Mocht hier wél moeilijk over gedaan worden, dan wordt deze persoon hier in een privébericht op aangesproken, omdat dit iets is wat niet getolereerd wordt in de community.

PS. Wil je je echte naam niet delen, verzin dan een bijnaam zodat mensen je wel kunnen aanspreken als ze iets tegen jou willen zeggen.

Tip: Hou je telefoonnummer en je adres voor jezelf.


Het is verboden bij Pretty Skinny om foto's naar elkaar te versturen of van elkaar te vragen.
Het gaat hierbij om foto's van jezelf of de ander, of bepaalde delen hiervan.
Een aantal redenen hiervan zal ik kort toelichten.

Niet relevant
Het is totaal niet relevant dat een ander weet hoe jij eruit ziet. Soms denk je dat het misschien relevant kan zijn voor je afval-proces: dit is echter niet zo. Als jij vind dat je dunner wilt/moet zijn dan je nu bent, dan is afvallen jouw eigen keuze. De mening van iemand op internet heb je daar niet voor nodig. Zo nu en dan proces-foto's versturen is ook niet nodig. Als je je proces wilt delen, kan dat namelijk ook op genoeg andere manieren, zoals het aantal verloren kilo's doorgeven, aantal verloren centimeters doorgeven of gewoonweg vertellen dat je bent afgevallen!

Misbruik
Mensen die willen afvallen zijn vaak onzeker over hun eigen lichaam, en daarom een wat makkelijkere prooi voor misbruikers dan mensen die zekerder zijn over zichzelf. Dit weten misbruikers maar al te goed en zijn daarom helaas veel te vinden op Pro Ana sites.
Pretty Skinny is continu bezig dit tegen te gaan, zowel direct op de man af als via het opstellen van strenge regels. Mocht er misbruik voorkomen, dan wordt er contact opgenomen met de politie. Hier wordt zeker niet in geweken en er worden geen uitzonderingen in gemaakt.
Om misbruik te voorkomen worden er dus geen foto's naar elkaar verstuurd of gevraagd.
Een misbruiker is in vrijwel alle gevallen uit op foto's, ook al is het met kleding aan, of ook al is het een foto van alleen je gezicht. Er kan veel met Photoshop gedaan worden en je kan op die manier gechanteerd worden.
De regels zijn heel streng. Je komt de chatgroep van Pretty Skinny niet binnen als je niet akkoord gaat met de regels. Een misbruiker heeft bij Pretty Skinny dus niks te zoeken, want de leden sturen niks.

Vergelijken
Pretty Skinny is een community waarbij we met elkaar zijn, en niet tegen elkaar.
Lichamen vergelijken om te kijken wie het dunst is, dat doen we dus niet.


Indien er toch een foto wordt verstuurd, of je wordt gevraagd een foto te versturen, dan maakt deze persoon dus misbruik van de community. Er bestaat een grote kans dat deze persoon dat ook bij andere leden probeert.
Om jouzelf en andere leden te beschermen ben je daarom verplicht dit aan het beheer te melden!


Het kan zijn dat jij dit soort foto's wél wilt versturen of wilt ontvangen. 
Uiteraard is dit jouw keuze, alleen is de Pretty Skinny Community dan helaas niks voor jou en kun je niet in contact komen met de leden.


Bij Pretty Skinny krijg je de vrijheid alles te bespreken wat je wilt, juist omdat het zo belangrijk is dat je in je waarde gelaten wordt en je serieus antwoord krijgt op de vragen die je hebt.

Echter is het verboden om tips te geven/vragen bij de zeer schadelijke 'methoden' braken en laxeren.
Het onderwerp is verder gewoon bespreekbaar, maar we moedigen elkaar niet aan dit te doen.

Aankondigingen tot zelfbeschadiging en suïcide zijn ook niet toegestaan.

Los daarvan, zijn er uiteraard ook onderwerpen en uitspraken die gewoonweg niet door de beugel kunnen.
We weten allemaal wat hiermee bedoelt wordt en wat hier allemaal onder valt. 2 voorbeelden hiervan zijn ongepast seksuele opmerkingen en pestgedrag.


Na je aanmelding krijg je via Telegram de regels doorgestuurd, waar je mee akkoord moet gaan voordat je in de groep gegooid wordt.
In de tekst hierboven staat het al uitgebreid beschreven, maar voor het overzicht kun je hier de specifieke regels zien:

  • Actief zijn is verplicht;
  • Foto's sturen/vragen is verboden;
  • Je bent verplicht om het aan het beheer te melden als de regels betreft het vragen/versturen van foto's zijn verbroken (bijv. in een privébericht);
  • Het is verboden om tips te geven/vragen over braken en laxeren;
  • Er worden geen aankondigingen tot zelfbeschadiging of suïcide gedaan.© 2018 - 2022 Pretty Skinny. All rights reserved.